AKTUELT

Varmepumpe vinder bæredygtighedspris 2022
Varmepumpe i Svendborg vinder DOMEA’s bæredygtighedspris 2022

På Magnavej i Svendborg har hele 50 lejemål fået udskiftet varmekilde fra gas til varmepumpe. Boligselskabet Sydfyn har i den forbindelse fået fjernet otte ældre gasfyr og kan nu opvarme bygningerne med en 220 KW varmepumpe fra Thermonova.  

Der spares nu ca. 40.000 m3 gas pr. år samt en masse ton CO2.  

Sustain har stået for rådgivning og projektering af hele projektet fra start til slut. Processen blev igangsat med en grøn screening i forbindelse med en helhedsplan for boligforeningen i august 2020. Efterfølgende besluttede boligforeningen, at varmepumpen var den rigtige løsning både mht. økonomi, forbrug og klimaet. Selve installationsprocessen tog godt en uge og varmepumpen blev tilsluttet med perfekt timing op til fyringssæsonen. 

Underleverandørerne har under hele projektet arbejdet professionelt og udført et rigtig godt stykke arbejde. Tak til Thermonova, Flow Elnet A/S, Bakkegaard Thurø El-Service A/S, JK Byg og Anlæg ApS og Byens Tømrer og Tag ApS 

 

Energimanager og projektleder i Sustain, Peter W. Dinsen, uddyber: ”Varmepumper er en af de bedste løsninger, når det kommer til udfasning af gasfyr og reduktion af CO2-udledninger. I Sustain er vi meget glade over at have været med i projektet sammen med DOMEA helt fra den indledende grønne screening til projekteringen og entreprisen af varmepumpen. Dette er uden tvivl et fyrtårnsprojekt og vil bestemt kunne vise vej for andre boligafdelinger, når der skal konverteres fra gasfyr til varmepumpe.” 

 

Konverteringen til varmepumpe er en case med store økonomiske og klimamæssige besparelser – netop derfor er projektet blevet honoreret med DOMEAs bæredygtighedspris 2022. Vi ønsker alle beboere og projektpartnere et stort tillykke med den flotte anerkendelse! 

cases

Bliv kontaktet

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med jeres grønne projekter.

Vi ser frem til at høre fra jer enten via kontaktformularen eller på telefon +45 72 20 08 66.