AKTUELT

Sustain kroner succesfuldt udviklingsprojekt med salg af den decentrale ventilationsenhed BREATHE 55
Airmaster A/S opkøber innovativ decentral ventilationsenhed

Sustain har netop solgt den decentrale ventilationsenhed BREATHE 55 til Airmaster A/S. Den decentrale ventilationsenhed er beregnet til installation i små lokaler, hvor den skaber et sundt indeklima ved at styre efter temperatur, CO2 og fugtniveau – ligesom den genanvender mere end 90% af varmen. Enheden er arkitekttegnet og passer med sit enkle design godt ind i såvel ældre som moderne byggerier. BREATHE 55 installeres direkte i væggen, og der skal kun én ventilationsenhed i hvert rum for at skabe det ideelle indeklima.

”Vi er meget glade for at tilføje BREATHE 55 til vores produktsortiment. Det er et kvalitetsprodukt med et flot design, der passer fint ind i den nedre del af ydelsesmængderne i vores produktprogram, fortæller Kim Jensen, CEO, Airmaster.

Fremadrettet kommer BREATHE 55 til at hedde AM 50 og vil indgå i Airmasters europæiske produktprogram.

 

Resultat af udviklingsprojekt

BREATHE 55 er resultatet af et udviklingsprojekt med deltagelse af bl.a. DTU, PLH Arkitekter, Ebmpapst, Smith Innovation og SustainSolutions. Målet har været at gentænke ventilation og genvinding af varmen i udblæsningsluften uden brug af ventilationskanaler. På den baggrund er det lykkes at skabe en energivenlig og æstetisk ventilationsenhed, der er billig at installere og som samtidig skaber et sundt indeklima ved bl.a. at holde CO2-, radon- og fugtniveauet inden for det anbefalede.

En af udfordringerne med ventilation er, at mange ikke er interesserede i at få installeret store ventilationskanaler i deres hjem eller på arbejdspladsen på trods af, at det er nødvendigt for at skabe et sundt indeklima. Det er en dyr og installationstung løsning, hvor der samtidig skal gås på kompromis med æstetik. Der var således et stort behov for at skabe en ny løsning uden kanaler, da mange bygninger i dag er isolerede og så tætte, at det skaber et usundt indeklima med høj risiko for fugtskader.

”I et stærkt samarbejde har vi fået udviklet en mindre decentral enhed, der performer helt i top. Vi har brugere, der ikke mærker mere til deres astma og er sluppet af med skimmelsvamp. Når man skifter vinduer og isolerer klimaskærmen, er det vigtigt at huske at installere ventilation, så man undgår risikoen for at udvikle astma og skimmelsvamp, som bygger sig langsomt op over tid. Vi kan ikke se partiklerne med det blotte øje, men det er en kendt problemstilling, som BREATHE 55 kan bidrage til at løse.” siger Anders Lund Jansen, udviklingschef hos Sustain.

Smukt dansk design og forbedret indeklima

Udviklingsprojektet er blevet støttet med i alt 6,5 mio. kr. af Markedsmodningsfonden og Fornyelsesfonden. Projektet begyndte i 2012 og produktet blev færdigt i 2017. BREATHE 55 er herefter blevet testet i rigtige projekter de seneste fire år, hvor enheden har performet godt – både i form af dens pålidelige drift, lave energiforbrug og gode indeklimaresultater. Der er bl.a. blevet målt på indeklimaparametre såsom CO2, radon og fugt – parametre, der alle er blevet reduceret efter installationerne af BREATHE 55.

”Vi er meget glade og stolte over at have bidraget til at udvikle et kvalitetsprodukt som BREATHE 55. Dårligt indeklima påfører årligt danskerne 465.000 sygedage, og rigtig mange projekter bliver unødvendigt dyre som følge af omfattende og utilstrækkelige ventilationsløsninger. Samtidig har det hele tiden været vores strategi at finde en dygtig producent, der kan føre produktet videre ud over landets grænser, så vi er meget glade for, at Airmaster har ønsket at påtage sig denne rolle,” siger Christian Niepoort, CEO, Sustain.

cases

Bliv kontaktet

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med jeres grønne projekter.

Vi ser frem til at høre fra jer enten via kontaktformularen eller på telefon +45 72 20 08 66.