AKTUELT

Fem gode råd om varmepumper
5 ting du skal være opmærksom på, når du skal installere varmepumpe

Interessen for varmepumper stiger enormt i øjeblikket og det er der selvfølgelig god grund til. Med en varmepumpe får du muligheden for at udfase fossile varmekilder såsom gas og olie, samtidig med at du både gøre klimaet og din økonomi en stor tjeneste. Er du på vej til at skulle installere en varmepumpe eller går du rundt i de spæde projekttanker, så har vi fem gode råd til dig her.

 

Når du skal installere en varmepumpe, er der forskellige ting man med fordel kan være opmærksom på – især for at sikre, at man får den rette pris på sit tilbud og at man kan minimere risiko for uforudsete omkostninger så godt som muligt:

 

1.
Husk, at ved større installationer skal der ofte betales et højere tilslutningsbidrag for brug af flere ampere.

2.
Der kan være ekstra omkostninger i forbindelse med installationen. Dette kan fx være en ny stikledning og hovedtavle, eller etablering af fundament med dræn og/eller afløb omkring varmepumpen.

3.
Vær opmærksom på, at der i nogle tilfælde skal søges tilladelse til installation hos kommunen, selvom det er en teknisk installation.

4.
Gravearbejde og rørinstallationer mellem varmepumper og bygninger er ofte den største post i et større varmepumpeprojekt.

5.
Der er ofte mulighed for at søge tilskud til installationen fra enten Bygningspuljen, Erhvervspuljen eller andre specialpuljer.

 

Det er i øvrigt altid en god idé at koordinere og planlægge den løbende oprydning samt reetablering af byggepladsen forud for projektopstart.

 

Sustain er specialiseret i større varmepumper til opvarmning af erhvervsejendomme og kollektive forsyning til bolig- og etagebygninger. Tag fat i os og hør, hvordan I kommer godt i mål med jeres varmepumpeprojekt fra første screening til færdig installation. Læs mere om vores ydelser omkring varmekilder og varmepumper her.

 

cases

Bliv kontaktet

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med jeres grønne projekter.

Vi ser frem til at høre fra jer enten via kontaktformularen eller på telefon +45 72 20 08 66.