Den tidligere Goldman Sachs direktør, August Lund, bliver medejer af SustainSolutions ApS, der administrerer PKA’s grønne energifond.  

August Lund bliver medejer af SustainSolutions.

Siden år 2015 har SustainSolutions investeret i energiforbedrende projekter i Danmark. I virksomhedens projektportefølje finder man blandt andet flere tocifrede millioninvesteringer i energiforbedringer af en lang række almene boligforeninger, DGI-byen og København Zoo.

SustainSolutions oplever et stærkt stigende aktivitetsniveau og ser et meget stor vækstpotentiale indenfor energieffektivitet. For at gribe mulighederne med det bedst mulige afsæt, er SustainSolutions rigtig glade for at byde den tidligere Goldman Sachs direktør, August Lund, velkommen i ejerkredsen.

”Vi lever i en tid med store klimaudfordringer, hvor konkret handling er helt nødvendig. SustainSolutions har vist, at de evner at skabe reelle energibesparelser på konkrete projekter. Energieffektivisering af bygninger er et helt centralt indsatsområde for at komme i mål med at reducere 70 % af Danmarks CO2-udledning inden 2030.” fortæller August Lund.

”Valget er faldet på August Lund, der med sin store indsigt i finansverden og med sit engagement i den grønne omstilling vil være afgørende ift. at bringe SustainSolutions op på næste plateau. Vi får en investor med på rejsen, der har et stort netværk indenfor både ejendomsbranchen og den finansielle sektor.” siger Christian Niepoort, adm. direktør og medejer af SustainSolutions.

Ny forretningsmodel

SustainSolutions har introduceret en ny model for energiforbedringer, hvor én aktør tager et samlet ansvar for at beregne, gennemføre og finansiere projekterne samt efterfølgende at stå på mål for dem ved at garantere energibesparelserne. Helt konkret energiforbedrer SustainSolutions tekniske installationer i form af bl.a. ventilation, belysning, vand- og varmesystemer samt klimaskærm i form af vinduer, tag og facade.

De besparelser projekterne genererer betaler investeringen hjem, hvorefter overskuddet går til kunden. Modellen har potentialet til at reducere det samlede danske energiforbrug med 10-15 %.

Nyheder