SustainSolutions har indgået aftale med Givskud Zoo om et større energiprojekt, som vil spare cirka 140 ton CO2 årligt. Dette svarer til strømforbruget hos familier i 88 parcelhuse.

Foto: Givskud Zoo

Gorillaerne kan godt lide varme, og løverne skal heller ikke fryse om poterne inde i stalden. Samtidig skal man kunne se noget, når man er inde i nogle af parkens bygninger, hvilket kræver lamper og lys – og ventilation, ja det koster også.

Givskud Zoo bruger rigtig meget energi på mange områder. Fremover skal det forbrug optimeres, så det bliver både mere miljøvenligt og billigere.

Ny teknologi giver massive besparelser
Lyskilder, ventilationsanlæg og oliefyr. Det hele skal udskiftes i Givskud Zoo og erstattes med mere miljøvenlig teknologi. Desuden skal der installeres et solcelleanlæg samt et styringsværkstøj, der skaber overblik over det samlede energiforbrug.

“Vi er særligt glade for at vinke farvel til oliefyrene og være med til at spare miljøet for et unødvendigt CO2-udslip.” siger direktør i Givskud Zoo Richard Østerballe.

Aftale med erfaren leverandør
SustainSolutions skal levere de grønne energibesparelser og finansieringsløsningen på projektet. SustainSolutions har bred erfaring med lignende projekter og har blandt andet også lavet energioptimering i Aalborg Zoo.

“Det er et rigtig godt projekt med en god synergi og en dynamisk direktør i spidsen for virksomheden, der skaber denne mulighed for at spare på energien, mindske CO2-udslippet og strømline virksomheden i samme arbejdsgang.” udtaler Mikkel Fjeldsø Nielsen, teknisk projektleder hos SustainSolutions.

Arbejdet med at udskifte de mange installationer er allerede gået i gang. Foto: Givskud Zoo

I Givskud Zoo vil prisen for projektet løbe op i 4,5 millioner kroner. Forventningen er, at det vil give en årlig besparelse på 430.000 kWh, og styringssystemet vil også skabe besparelser. De penge, parken fremover sparer, på energien, kan tilbagebetale projektinvesteringen over en periode på otte og et halvt år. Det vil sige, at Givskud Zoo faktisk ikke bruger egne midler på at gennemføre de omfattende grønne tiltag.

“Samarbejdet med SustainSolutions og finansieringsløsningen har været afgørende for at realisere vores ønske om at gøre noget godt for miljøet og samtidig spare penge på energiregningen.” siger Richard Østerballe.

Arbejdet med at udskifte energikilder og installere et solcelleanlæg er gået i gang og vil fortsætte i de kommende måneder.

Nyheder