SustainSolutions projekterer og installerer solcelleanlæg på bornholmsk udlejningsejendom, der dækker cirka 30 procent af beboernes strømforbrug.

Over 75 beboere i ejendommen 32NORD på Nordre Kystvej 32 i Rønne har fået et mere klimavenligt energiforbrug med solceller på taget. Solcellerne dækker cirka 30 procent af beboernes strømforbrug, så det nu er mere klimavenligt at vaske tøj og lave mad.

”Vi er meget glade for de nye solceller, der bidrager til at vi har et grønnere strømforbrug. Klimakrisen er den største udfordring vi står overfor og det er vigtigt vi alle sammen bidrager.” siger Martin Ottesen vicevært i ejendommen.

Solcellerne skaber en besparelse på 8 tons CO2 om året og skaber en gevinst på over 100.000 kr. om året. Projektet har kostet over en halv million kr. og bliver betalt tilbage på mellem 5 til 6 år. Det glæder Dines Dueholm der er medejer af ejendommen:

”Vi arbejder hele tiden på at optimere driften af vores ejendomme. Her er det win-win at indfri de rentable tiltag, som både er gode for klimaet og for pengepungen som bl.a. solceller. Klimavenlige tiltag bliver i højere grad efterspurgt og opbakningen fra beboerne er stor.” siger Dines Dueholm.

Den stigende interesse kan Steffen Lorentzen, ejendomsmægler hos Rønne Ejendomshandel, der står for udlejningen af lejemål i ejendommen, nikke genkendende til:

”Vi ser generelt en større tendens til at man gerne vil bo mere klimavenligt. En energieffektiv bygning med solceller er med til at fremtidssikre en ejendom, men er også med til at gøre ejendommen mere attraktiv på markedet”, siger Steffen Lorentzen.

Grønne tiltag – en god investering

Det er SustainSolutions energidivision, SustainRenewables, som står for at planlægge og opføre solcelleanlægget. Flere ejendomsinvestorer, administrationsselskaber og lejere bør ligesom ejerne bag 32NORD få øjnene op for den gode investering, der ligger i at få solceller og energioptimere på andre fronter, mener Jesper Steen, der står i spidsen for SustainRenewables og fortsætter:

”Solceller er ikke kun godt for klimaet, men er også en god forretning ligesom det også er at energirenovere. Solceller har en levetid på 30 år og investeringen betaler sig typisk tilbage på 6-10 år. Rentable klimatiltag bør indfries og det er vigtigt at lejerne husker at efterspørge de klimavenlige tiltag, der ofte vil være en god investering for udlejer,” fortæller Jesper Steen.

Nyheder