Solcellerne vil dække ca. 50 pct. af ejendommens fælles strømforbrug med grøn strøm. Planen er at anlægget på sigt skal udvides. Foto: SustainSolutions.

SustainSolutions har netop opført et solcelleanlæg på taget af den 19.000 m2 store erhvervsudlejningsejendom Lyfa Parken beliggende i Måløv 25 km. fra København. Lyfa Parken består af fem bygninger, der indeholder kontorer, lager- og produktionslokaler og har bl.a. virksomheder som Oticon og Novo Nordisk som naboer.

Solcellerne kommer til at producere 120.000 kWh årligt, hvilket svarer til strømforbruget i 25 parcelhuse. Solcellerne vil dække ca. 50 pct. af ejendommens fælles strømforbrug med grøn strøm. Dette medfører en klimagevinst på knap 20 tons CO2 om året. Dette glæder Jacob Anker Holm, der er medejer af Lyfa Parken:

”Vi prøver hele tiden at optimere driften af vores ejendom for at kunne tilbyde vores lejere de bedste faciliteter. Klimavenlige tiltag er helt nødvendigt at få på plads nu for at fremtidssikre ejendommen. Vi har bl.a. opført el-ladestandere og nu har vi senest fået solceller på taget,” siger Jacob Anker Holm.

Gratis grøn strøm

Det er SustainSolutions energidivision, SustainRenewables, som står for at planlægge og opføre solcelleanlægget. Hele projektet koster 1.250.000 mio. kr. og forventes at være betalt tilbage på 5-6 år med besparelserne på energiregningen.

Erhvervs-, kontor- og industriejendomme bør i højere grad få anlagt solceller, mener Jesper Steen, der står i spidsen for SustainRenewables og fortsætter:

”Solceller er ikke kun godt for klimaet, men er også en god business case, der bidrager positivt til virksomhedens bundlinje. Solceller har en levetid på 30 år og investeringen betaler sig typisk tilbage på 6-10 år. Når anlægget er betalt tilbage, kan ejeren se frem til gratis strøm og ekstra penge i budgettet i rigtig mange år.” fortæller Jesper Steen.

Solcelleanlægget hos Lyfa Parken er netop tilsluttet. Det er planen, at anlægget på sigt skal udvides.

Nyheder