Siden investeringen på 300 mio. kr. fra PKA, er SustainSolutions i gang med de første 17 projekter over hele landet, der samlet set reducerer C02-udledningen med 420 ton årligt.  

Investeringen fra PKA har det gjort det muligt for SustainSolutions at installere fuldt finansierede energibesparende løsninger til ejendomme. Energiløsningerne betales gennem energibesparelsen og udover at være en økonomisk gevinst for både ejere og lejere, så sparer løsningerne også miljøet for unødig C02.

Projekter i hele landet

SustainSolutions er i gang med projekter rundt om i hele landet. Det almene boligselskab, Domea, der administrerer ca. 10% af Danmarks almene boliger, har fået installeret nye ventilationsanlæg hos Charlottegården i Hedehusene.

Hos fynske Hjemly fri- og idrætsefterskole installeres solcelleanlæg, LED-belysning samt nye varmeinstallationer, og hos Aalborg Zoo har SustainSolutions installeret nye ventilations- og cirkulationspumper. I Sønderjylland har 750 almene boliger hos Salus Boligadministration fået nye ventilationsanlæg, mens 350 andre boliger skal have tagintegrerede solceller.

Læs mere om projekterne her >

Perspektiver inden for alle sektorer

Ifølge Christian Niepoort, adm. direktør i SustainSolutions, viser de mange projekter, at der er et stort potentiale i SustainSolutions forretningsmodel, der tilbyder et bedre indeklima, klimavenlige ejendomme og lavere driftsomkostninger uden at påføre ejere og lejere ekstra omkostninger.

“Vi tilbyder en samlet pakke med energiløsninger og finansiering, der gør energirenovering overskuelig. Alle parter har et økonomisk incitament til at skabe bæredygtige ejendomme. Projekterne viser, at modellen er bæredygtig inden for alle sektorer, og vi ser frem til at udbrede modellen og øge antallet af energirenoveringsprojekter.” siger Christian Niepoort.

Pensionskroner katalysator for grøn omstilling

Ifølge PKA’s adm. direktør, Peter Damgaard Jensen, er SustainSolutions forretningsmodel vigtig for at reducere CO2-belastningen for den danske ejendomssektor.

“Skal ejendomssektoren blive mere klimavenlig, er det nødvendigt at energioptimere eksisterende ejendomme. SustainSolutions’ forretningsmodel gør det økonomisk interessant for ejere og lejere at installere grøn teknologi og bidrage til at reducere klimabelastningen.” siger Peter Damgaard Jensen.

Læs PKA’s pressemeddelelse her

Nyheder