SustainSolutions energieffektiviserer DGI-byen for 38 mio. kr. Slutresultatet bliver 100 topmoderne hotelværelser samt et løft til konference- og sportsfaciliteter med et fokus på klimavenlighed. Energiprojektet forventes at give en betragtelig CO2-besparelse.

Foto: DGI-byen

DGI-byens gæster kan glæde sig til slutningen af året, hvor de kan nyde et sundere indeklima og tage et varmt brusebad med god samvittighed. I løbet af det næste år forventer DGI-byen nemlig at klippe den røde snor til nyrenoverede og klimavenlige faciliteter i centrum af København. Renoveringen byder bl.a. på LED-belysning og nye ventilations- og energisystemer, der forventer at spare mere end 100 ton CO2 årligt.

Med SustainSolutions får DGI-byen en fuld finansieret energirenovering, der betales gennem energibesparelsen. Projektet er en del af PKA’s investeringer i den grønne omstilling og bidrager både til DGI-byens og Københavns Kommunes klimaambitioner.

”Skal Københavns Kommune indfri sine planer om at blive CO2-neutral i 2025, skal langt flere bygninger energirenoveres over de næste år. Her kan vi lære meget af DGI-byen, som har vist sig som en visionær og ambitiøs grøn spiller.” udtaler CEO for PKA’s energifond, Christian Niepoort.

Energirenovering med sans for detaljen
Et besøg i DGI-byen skal være en oplevelse og på trods af et stort klimafokus, er der ikke gået på kompromis med design. Enhver designdetalje er nemlig gennemgået en skarp udvælgelse for at sikre et samspil mellem det visuelle udtryk og energibesparelserne. Belysnings- og brusearmaturer er bl.a. nøje udvalgt, så designet passer til den øvrige modernisering samt lever op til DGI-byens visioner om at spare på energien.

DGI-byens adm. direktør, Michael Stensbøl, glæder sig over at kunne skabe grøn innovation og samtidig give DGI-byens hotelgæster en overnatning at se frem til.

”Midlerne fra PKA’s energifond har gjort det muligt at skabe et mere klimavenligt DGI-byen og tilmed løfte den samlede oplevelse for vores besøgende ved at gennemmodernisere faciliteterne”, siger han.

Projektet forventes at gå i gang i foråret 2018.

Om PKA
• PKA har investeret ca. 19 mia. kr. i klimavenlige projekter og har samtidig fokus på at udøve aktivt ejerskab over for olie-, kul– og gasselskaber og skubbe på for en grønnere energiproduktion. Ambitionen er, at klimavenlige investeringer i 2020 udgør 10% af de samlede investeringer.
• PKA administrerer pension for fire pensionskasser inden for social- og sundhedsområdet med en samlet formue på 275 mia. kr.
• PKA har godt 300.000 medlemmer, som er sikret pensionsordning via overenskomster. Er man selvstændig eller privatansat uden for overenskomst, kan man også blive medlem i PKA.

Om SustainSolutions
• I 2015 investerede PKA 300 mio. kr. i energifonden SustainSolutions, som tilbyder fuldt finansierede energivenlige løsninger.
• SustainSolutions energirenoverer beboelse, kontor-, produktions-, undervisnings- og sportsfaciliteter for virksomheder, almene organisationer, offentlige samt selvejende institutioner.

Om DGI-byen
• DGI-byens hotel ligger 50 meter fra Københavns Hovedbanegård med Kødbyen på den ene side og med Københavns indre by på den anden.
• DGI-byen tilbyder et væld af aktiviteter og erhvervsmuligheder, såsom svømmehal, træningsfaciliteter, konferencelokaler og bowlinghal.

Nyheder