Arbejdet er i fuld gang og der er netop leveret på den første etape af den grønne udviklingsplan i form af 10 styks 22 KW SustainRecharge ladestandere til elbiler på havnen. Her kan der lades åbent, enkelt og billigt til markedets billigste pris: 2,5 kr. per kWh via app’en SpiriiGo.

Ladestanderne er blot begyndelsen. Nexø Havn og Sustain ser mange muligheder for i fællesskab at videreudvikle det store og centralt beliggende havneareal i en grøn retning samtidig med, at havnen indfrier sit store potentiale som et samlingspunkt og udflugtsmål med restauranter, butikker, hoteller og færgedrift.

Ambitionen er løbende at nedbringe havnens energiforbrug, etablere grøn energiproduktion i form af solceller i samspil med de vindmøller, der allerede er i drift. Ambitionen er også at etablere flere ladestandere, der både understøtter personbiler og busser.

”Vi skruer med dette samarbejde op for vores grønne ambitioner i udviklingen af Nexø Havn. Der er en stor efterspørgsel på lademuligheder, så vi er glade for nu at kunne tilbyde elbillister at lade nemt og enkelt til markedets laveste pris på Nexø Havn. Vi glæder os til at tage de næste grønne skridt.” siger Carsten Andersen, direktør hos Nexø Havn.    

Solceller og lynladere

De næste projekter Nexø Havn A/S og Sustain arbejder på, er at etablere solceller på tagene af de mest velegnede ejendomme på Nexø Havn. Ligesom der arbejdes på at etablere en grøn transporthub med 150 KW lynladere, der både kan servicere busser og personbiler. Der bliver pt. også afdækket om den grønne transporthub kan omfatte en grøn delebilsløsning.

”Vi er rigtig glade for dette banebrydende samarbejde om den grønne transformation af Nexø Havn. Gennem en række energiprojekter kan vi sammen skabe en CO2-neutral havn, der er klar til at indgå i fremtidens energisystem baseret på grøn el. De mange danske havne er ikke kun naturlige knudepunkter for transport og logistik, men også oplagte rekreative områder og naturlige mødesteder – funktioner der er energikrævende, hvorfor havnene er et oplagt indsatsområde for os. Det er ikke kun godt for klimaet, men er også en god investering” fortæller Christian Niepoort, CEO hos Sustain.

Fakta om de etablerede ladestandere

  • Ladestanderne kan levere op til 22 kW
  • Alle elbiler kan lade på ladestanderne med type 2 kabel
  • Opladning og betaling foregår via Spirii Go appen
  • Det koster 2,50 kr./kWh at lade op på SustainRecharge ladestandere
  • Ladestandere findes i Spirii Go app – https://apps.apple.com/dk/app/spirii-go/id1493532817
  • Ladetandrene kan tilgås af alle via Spirii Go app uden nogen former for binding, abonnement eller gebyr

Yderligere information

Christian Niepoort, CEO, Sustain, cn@sustain.dk, +45 29 60 91 71

Nyheder