Der var fokus på det sunde indeklima og decentral ventilation, da åbningen af ebmpapst’s FanLab løb af stablen den 31. maj. De fremmødte fik både ny viden og hænderne fulde i løbet af dagen.

Torben Lintrup Kirkholt, adm. direktør hos ebmpapst og markedschef Niels Knokgård byder velkommen til FanLab. Foto: SustainSolutions

Ventilationsbranchen var mødt talstærkt op til åbningen af ebmpapst’s Fanlab. Imellem store og små ventilatorer, blev gæsterne taget varmt i mod af Torben Lintrup Kirkholt, adm. direktør hos ebmpapst, og markedschef Niels Knokgård. De bød velkommen til det nye udviklingscenter og dagen, som stod i decentral ventilation og det sunde indeklimas tegn.

Innovativ decentralenhed med varmegenvinding

”Tætte bygninger har ofte problemer med indeklimaet”, fortalte Anders Lund Jansen, produktansvarlig hos SustainSolutions.

Anders Lund Jansen, produktansvarlig hos SustainSolutions, viser BREATHE 55 frem til åbningen af FanLab. Foto: SustainSolutions

For at løse dette, kan det være nødvendigt at installere mekanisk ventilation, som reducerer niveauet af fugt, CO2, radon og partikler, som er skadelige for vores helbred.

Det kan dog være et problem at trække kanaler i eksisterende bygninger ligesom det kan være rigtig dyrt. Anders L. Jansen præsenterede derfor det sidste nye skrig inden for decentrale enheder: BREATHE 55, som er en enhed med rotorveksler, høj varmegenvinding og et flot design. BREATHE 55 kræver ingen kanaler, er nem at installere, energieffektiv og styres automatisk.

”Hvor meget luft flytter den?” lyder det nysgerrigt fra publikum. ”Den kan flytte op til 15 1/s., hvilket svarer til 54 m3/h” svarer Anders.

Installation på under 1 time

De fremmødte fik selv lov til at installere BREATHE 55. De blev delt op i tre hold og gik rask til værks. På under en time var de tre enheder installeret og der var luft igennem.

”Jeg er især positiv ift. virkningsgraden, varmegenvindingen og at BREATHE 55 er baseret på en rotorveksler, så den skifter luften balanceret ind og ud. Det betyder, at vi kun behøver at sætte én enkelt enhed op i modsætning til dem på markedet, der ikke er balanceret. De kræver min. 2 enheder for at sikre et sundt indeklima.” fortæller Jacob Ploug, Aut. El-Installatør hos Gert Ploug ApS.

Inspirerende omgivelser

FanLab er et 200 m2 tech-mekka. Alt fra store ventilatorer på størrelse med et traktorhjul til små ventilationsdele møder en fra første skridt. Væggene er beklædt fra gulv til loft med billeder fra et laboratorium, som får en til at føle sig tilstede i et innovativt udviklingscenter.

”Vi var ikke kommet i mål med BREATHE 55 uden de gode råd vi har fået af ebmpapst. Jeg kan kun anbefale, at man lægger vejen forbi FanLab, hvis man står med en ide til et produkt, som man gerne vil have teknisk og kommerciel sparring på.” siger Christian Niepoort, CEO hos SustainSolutions.

Læs mere om BREATHE 55

Nyheder