Case

Welltec og Brunswick RE får ny varmepumpe

Forventet årlig besparelse

150.000 m3 gas

Forventet årlig besparelse

1 mio. kr.

Pris

1,8 - 2,1 mio. kr. eks. moms

Tilbagebetaling

3-6 år

Case

Welltec og Brunswick RE får ny varmepumpe
Udfasning af gas er vejen ud af energikrisen – og fremtiden for dansk industri

SustainRenewables har stået i spidsen for et stærkt erhvervsprojekt sammen med de danske virksomheder Welltec og Brunswick Real Estate. Missionen har været at udfase gasforsyningen og at blive i stand til at producere egen strøm lokalt i virksomhedens hovedsæde i Allerød – og det er lykkedes med stor succes. For en anlægspris på 1,8-2,1 mio. kr. eks. moms, modregnet tilskuddet fra Erhvervspuljen, har Welltec fået installeret en 400 KW varmepumpe, der fortrænger op mod 150.000 m3 gas årligt. Virksomheden gør sig dermed fri fra de stigende gaspriser og vil opleve en årlig besparelse på omkring 1 mio. kr. eks. moms. Timingen for installationen af varmepumpen kunne ikke være bedre, og virksomhederne kan nu gå fyringssæsonen i møde uden af skulle bekymre sig om hverken energi- og forsyningskrise. Virksomheden har hermed taget et ambitiøst skridt mod ikke kun at udfase gassen som varmekilde, men også mod at blive selvforsynende med egenproduceret, lokal strøm. Solcelleanlægget giver som varmepumpen en årlig besparelse på godt 1 mio. kr. Begge anlægsinvesteringer har tilbagebetalingstider på 3-6 år.

 

”Her i Welltec har vi fået reduceret vores gasforbrug kraftigt med en højeffektiv varmepumpe, hvilket stabiliserer vores udgifter. Vi har været meget glade for vores samarbejde med SustainRenewables, der både har leveret vores solcelleanlæg og varmepumpen.”

Peter Schnettler Kristensen, Vice President i Welltec

Omstillingen til klimavenlige energi- og varmekilder er og bliver økonomisk bæredygtige investeringer. Og industrien skal have modet og motivationen til at gå forrest med denne slags omstillingsprojekter. Netop dét er erhvervsprojektet hos Welltec og Sorana et levende eksempel på. I SustainRenewables er vi glade for at have realiseret endnu et ambitiøst energibesparelsesprojekt.
Jesper Steen, energidirektør i SustainRenewables

Lignende cases

Bliv kontaktet

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med jeres grønne projekter.

Vi ser frem til at høre fra jer enten via kontaktformularen eller på telefon +45 72 20 08 66.