EU-parlamentariker Bendt Bendtsen (K) fremhæver SustainSolutions og pensionsselskabet PKA’s samarbejde som et eksempel på, at pensionspenge kan give fornuftige afkast og samtidig sikre energieffektiviseringer. En model som både kan skabe energibesparelser og sætte fart på den grønne omstilling.

Bendt Bendtsen fremhæver SustainSolutions og PKA i forbindelse med EU’s nye bygningsdirektiv. Foto: Det Konservative Folkeparti.

Bendt Bendtsen (K) har i en årrække deltaget i forhandlingerne om en ny EU-pakke med 8 lovforslag, som skal understøtte omstillingen til vedvarende energi og øge energibesparelser i hele EU. Specielt forslaget om energieffektivisering af bygninger er interessant for både borgere og dansk erhvervsliv. Der er nemlig mange penge at spare og så gør det gavn på den grønne bundlinje.

Potentialet i grønne ejendomme

SustainSolutions og pensionskassen PKA gør det allerede nemt at igangsætte energibesparende tiltag ved både at stå for processen og samtidig finansiere projektet med de besparelser der skabes. Bendt Bendtsen ser, også på EU-plan, store muligheder:

”Pengene (læs. pensionsmidler) skal ud at bestille noget, og der er rigtig mange gode businesscases i energieffektivisering af ejendomme.” udtaler Bendt Bendtsen til EjendomsWatch.

Han nævner også, at initiativer som PKA’s grønne investeringer igennem SustainSolutions, skaber arbejdspladser, energibesparelser, lavere energiregninger og sikrer bedre indeklima.

EU-direktivet om energieffektive bygninger, som forventes at falde endeligt på plads i løbet af foråret, vil stille konkrete krav om udvikling af langsigtede nationale renoveringsstrategier, herunder adgang til finansieringsværktøjer og rådgivning om renoveringsmuligheder.

Strategierne er en vigtig indikation af, hvor de politiske prioriteter ligger og vil bidrage til investorsikkerhed. PKA viser, i samarbejde med SustainSolutions, at der ikke nødvendigvis skal pisk til for at effektivisere på energiområdet. Der er nemlig både sund energi og god økonomi i energibesparelser.

Hos SustainSolutions er man glade for EU-parlamentarikerens syn på grønne investeringer.

“Vi sætter stor pris på Bendt Bendtsens lange seje træk og er glade for det nye direktiv, som bekræfter fremtidsperspektiverne i det, vi har bygget op. Sammen med PKA er det vores ambition at sætte skub i den grønne omstilling inden for byggeriet.” siger Christian Niepoort, CEO i SustainSolutions.

Samarbejdet

Pensionskassen PKA indgik i 2015 et partnerskab med SustainSolutions om at skabe bedre og mere enkle vilkår for implementering af energibesparende løsninger i Danmark. PKA har stillet 300. mio. kr. til rådighed for fuldt finansierede energirenoveringer, som SustainSolutions administrerer. Energirenoveringerne fokuserer på at opgradere eksisterende installationer, som fx belysning og ventilation, og supplere med nye tiltag, som fx solceller. Danske kunder sikres dermed den størst mulige energibesparelse og et sundt indeklima.

Besparelsen i energien betaler investeringen tilbage over tid, og SustainSolutions har tilmed mulighed for at garantere disse besparelser.

Læs hele Bendt Bendtsens udtalelse i artiklen i Ejendomswatch (d. 17.01.18)

Nyheder